mata berair

salam mommy2, mata anak sy selalu berair mcmni.. sebelah kiri saja.. kenapa ye? bahaya tk? mommy2 ada tips tk nak hilangkan?

mata berair
4 Balas

mcm ank sy msa awal2 lps lahir, tips dia jgn buang tahi mata tu pakai cotton bud nnti makin byk...buang pakai kapas...celup kapas dgn air masak jgn air paip...pastu lap mata dia sekali lap je,jgn lap byk kali, buat 2 kali sehari atau bila nmpak tahi mata byk mcm tu sapu dgn kpas pakai air masak

1y ago

air coway blh la,air masak,jgn air paip

Mcm baby saya dari baru lahir sampai 2minggu mata banyak tahi mata, tu sebab saluran air mata dia tak terbuka betul. Ibu kena pijat perlahan bawah mata dengan samping mata baby insya allah sembuh Baby saya pun mcm ni

sama laa mcm ank sy, Baru sbln lbh mata slalu berair n bnyk tahi mata, slalu sy lap guna kain tp ari2 ad je x Thu cra nk hilangkn..

panas dlm tu. baby menyusu okay x awak

1y ago

baby menyusu semua okay.. aktif mcm biasa.. sejak umur 7hari kerap mcmni, sekarang baby dah 1bulan lebih.. sebelah mata je jadi mcmni.. tktahu bila dia akan hilang agaknya