Mata baby berair

Haii… normal ke kalau mata baby sebelah kanan berair and banyak tahi mata ? Sebelah kiri takde pun macam tu… kenapa ye ? Dari lepas bersalin lagi mata anak saya macam tu sekarang dah masuk 1bulan 4hari dah. #bantusharing #ingintahu

8 Balas

Better jumpa doktor yaa , jgn ambil remeh benda ni 🥺 Baby sy dulu sy bawa ke klinik then doktor tanya kenapa tggu lama baru nak dtg . Doktor bagitau kena jangkitan kuman , then doktor bagi ubat titis ke mata . After 1 week mata anak sy dh ok . Semoga dipermudahkan dan semoga anak awa cepat sembuh yaa 💕

anak sulung sy dulu mcm tu.. lama juga nak hilang.. dua belah pula tu.. mata selalu berair.. lepas mandi sy lap dengan kain n air suam.. lama2 hilang sendiri.. pernah tnya dr.. dia kata laluan lubang air mata yg akan serap air mata tu mngkin sempit lagi.. sbb tu dia x bole nak serap air mata yg berlebihan.

anak saya pun sama jugak sis awal2 lahir haritu, no worries. dia akan slowly hilang, just keep bersihkan je ya. tapi kalau sis risau boleh je bawak ke nearest clinic or next follow up dkt KK nanti

sama macam baby sy hr tu..saya lap dgn kain yg lembut atau kapas yg lembut..basahkan dengan air suam..ataupun pegi klinik utk rawatan susulan..

Anak sy pun begitu. Dah try titiskan susu badan dekat mata tu tp masih ada juga. Tp Dr ckp akan hilang juga nnt. Ambil masa sikit

sy bwk ank sy pegi klinik dr bagi ubt mata lpas titis hilang dh ank sy sebulan lebih .

normal . tpi klau ada smething off tdk normal ibu nampak , pegi hospital .

ade tny doktor tak pasal tu?