Sedih dan serabut

Salam mommy2. Maaf saya nak meluah dekat sini sebab takda tempat nak bercerita. Makin pendam makin serabut. Ada ke mommies dekat sini yang rasa macam menyusahkan suami? Saya pregnant 10 weeks lembik tak larat nak masak. Dan doctor memang suruh banyakkan bedrest sebab pernah gugur sebelum ni. Jadi husband kena beli hari hari. Tiap kali dia beli tu mesti ada rungutan "mahal betul makanan sekarang" "memang harga mahal camni ke?" Kadang dia tanya "harini larat tak nak masak?" Saya jadi serba salah. Bila fikir balik itu la tanggungjawab dia. Cuma nak minta beli tu jadi takut takut. Kadang saya order dekat foodpanda je senang. Tapi setengah makanan yang saya teringin tu takda, risau nak cakap dengan dia sebab mesti la dia kena beli. Saya belum bekerja sbb baru kahwin ikut dia pindah rumah dia. Terpaksa berhenti kerja. Kadang dia puji isteri kawan dia sebab kerja gaji besar. Asyik memuji je sesiapa yang isteri bekerja. Lagi la saya rasa saya ni menyusahkan, sedangkan dia tahu saya belum kerja. Sampai sekarang saya terasa macam saya ni beban untuk dia. Fikir pasal ni sampai stress pening kepala. Nak bincang dengan dia tapi entah la

32 Balas

selalu cakap dekat husband, "terima kasih husband belikan makanan, semoga makin banyak rezeki husband" x kisah husband buat apa pun cakap mcm ni selalu dekat husband. dalam hati kene ikhlas n redha dgn husband. fahami husband masih cuba sesuaikan diri dgn tggjawab. dulu husband sye pun struggle, mcm mengeluh jugak. nnti lama² dia sedar dia bahagiakan kita rezeki dia lebih banyak. ajak sembang malam² atas katil sebelum tido, tanya husband ada benda nak cerita ke x. time pregnant ni mmg rse mcm kita nak dimanjakan tapi boleh jugak kita manjakan husband tanya ok ke x. picit² lembut husband biar husband tenang.♥️ moga membantu. ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️.