Tip Bersalin Normal Tanpa Koyak ??

Salam mommy2 ... ada tip tak bersalin normal tanpa koyak.ank first due date saya 25/01 ? ?? risau takot semua ada

16 Balas

Sy lahirkan anak pertama tak jahit.. Xde minum apa2 minyak mcm kelapa dara apa semua tu.. Just btl2 ikut apa yg nurse ajar. Jgn byk menjerit, tarik nafas, pgg lutut elok2 n yg penting jgn angkat punggung.. Nnti bila dlm labour room, mmg nurse akan ajar teknik meneran, sis jgn risau. Just follow je apa nurse bgtau.. 😊😊