Tip Bersalin Normal Tanpa Koyak ??

Salam mommy2 ... ada tip tak bersalin normal tanpa koyak.ank first due date saya 25/01 ? ?? risau takot semua ada

16 Balas

Ank sulong biasenye doc gunting. Sy bsalin Ank no 4 n 5 xkena jahit. Amalkn Minyak kelapa dara n mse meneran x angkt punggung.

Jangan angkat punggung. Tapi selalunya anak first memang doc akan gunting sikit untuk elakkan koyakan yang lagi teruk.

5y ago

Aah terus gunting 😆 Tapi takpe sis tak sakit sebab sis lagi fokus sakit bersalin tu & nak baby cepat keluar. Macam saya masa nak jahit tu baru doc bius.

Sy bersalin x pernah koyak sbb mase push sy x angkat punggung hehhehe

5y ago

Ada amalkan mkn apa2 x sis?

samela kita..due 26/1..debar ni

Jangan angkat punggung

Jangan angkat punggung.