scan 8 minggu

as salam mommy semua.sy mengandung dh 8 minggu.pas tu pergi scan kt klinik.tp doktr kate hanya nampak kantung je lg..tu normal ke mommy2? sy risau juga sebab ada y ckp 8 minggu dh blh nampak jntung baby.tpi sy masih kantung je lg.

13 Balas

Maybe kandungan masih awl lg..sbb awal2 preggy ni belum confirm lg week ke brp..sbb ikut tarikh period kn..kena scan kandungan bru dpt thu week yg betul..lps rescan ms week 9-12 bru confirm week brp n EDD yg sebenar..ini yg doc explain dkt sy aritu..jgn risau sis, nmpk tu nt..

Saya pun doc scan tak nampak apa, Tapi upt double line, 3 kali check double line. Nak tggu lama sikit. Baru g scan balik. Mungkin perut buncit. Susah nak nampak

normal sis sbb janin kcik lg tu..biasanye doc akn repeat scan after 2 weeks..in sha Allah time tu akn nmpk janin n jntung..think positif n take care yer

saya masa tahu mengandung anak pertama pun 8w , trus pegi scan memang ada kantung je .. repeat scan msa 10w dah nampak baby n heartbeat 😊

lain orang lain badan nya. fikir yang baik baik saja ya. yang penting jaga diri baik baik untuk ibu dan bby. 😊💕

sy nmpk janin n jntung bby msa scan 7mggu tu tp scan bwah.. ats xjelas sgt dr ckp.. scan bwh alhamdulillah jelas smua

Normal sis..sbb susah tu nak cari jantung baby..saya 11week baru nampak jantung baby..

Saya 8w dah nmpk janin dan jantung.. Tapi semua org tak sama. Mmg ada lambat cmni..

normal tu sis sbb janin msih kcik lg..biasanye doc akn repeat scan after 2weeks

Setiap orang x SMA sis , ada yg boleh nmpk baby awal, ada yg lambat