Demam panas degil ON OFF

Salam mommy semua😔 ada tak yg dekat sini ada anak yg demam panas atau pernah demam panas sampai suhu hampir 40°C ?? Kenapa ye demam panas ni macam sangat degil untuk hilang? Anak suhu dah 37°C lepastu nanti petang ke malam ke esoknya ke nesti akan naik balik jadi 39°C.. dahla anak umur dah 2 tahun tapi sangat susah makan ubat. Bg pakai syringe, dia tutup tekak pakai lidah dia (ke atas kan lidah) pastu buang balik ubat yg dh masuk mulut dia. Kalau ada yg tertelan pun dia muntahkan balik hmmmm macam mana ya apabsaya nak buat? Anak jarang demam dan biasanya demam pun 2 hari mcm tu je.. haritu kena covid pun 1 hari je dia demam.. tadi pergi klinik bagitau doctor pun doc kata dia dalam recovery process sbb tu mcm tu so doc pun tkde bg ubat apa cuma ubat selsema. Harini hari ke 4 demam dan baru harini selsema.. setiap kali suhu badan anak naik mesti lembik dia kesian tengok sebab anak seorang yg sangat aktif.. bila sihat sikit je mesti aktif balik dah.. buntu lah saya ada ibu2 yg ada cara tak untuk rawat demam yg degil mcmni? 😔😔#pleasehelp

Demam panas degil ON OFF
11 Balas

Sekarang musim ili tu banyak kids kene cuba buat check up betul2. Dengar mcm simptom dh tu