Buka buku di KK Seksyen 7 Shah Alam

Salam mommy. Nak tanya kalau nak buka buku di KK Shah Alam, ada hari hari tertentu ke? Jumaat boleh kan? Kena appointment tak? Terima kasih hehe

10 Balas

Better kol kkia tu dulu .. Bg inform.. Dan pastikan sis tak rushing masa nak buka buku... Sb proses nak buka buku bukan 30min.. Mksudnya masa sis available masa tu.. Sebab sy pernah nmpk 1 keadaan ni, bila sorang sis ni nak buka buku pink tetapi dlm masa yg sama dia akan masuk kerja selepas tu.. Rushing nak kejar masa nak pg kerja dan selalu pg tanya² kat nos tu bila smpi no giliran dia. Last² nos tu mrh.. Yela patient bukan sorang je kan.. Naktak nak kena ikut peraturan la. Sb tu kena pastikan diri available masa nak buka buku pink

Setuju dengan semua orang. Saya call hari tu tak dapat so walk in. Nurse kat kaunter saringan bagi slip & minta contact details, nanti nurse kawasan akan call untuk set up appointment. Nurse call saya tengahari sikit. Details appointment tu nanti tulis atas slip & bawak masa hari appoinment.

kebiasannya klu kkia isnin hingga jumaat..cuma klinik desa je ada hari2 trtntu.. tetapi..situasi pkp skg dah lain.. kkia trhadkn org yg dtg..sbb nk jg sop. dptkn no kk dan call dlu.. then mnta tarikh utk buat bku pink. biasanya nurse akn mnta kta bw kad/sjil nikah dan bil elektrik.

sy x call pun. just google website qmed.asia kat situ cari kk sek 7 shah alam then pilih tarikh utk buka buku mengandung kali pertama. yg date hijau masih available... yg penting jgn lebih 12 week

Buka buku Pink kat area kk paling berdekatan dgn area rumah sis. Kemudian kk biasa bukak weekday saja dan seeloknya dtg pagi. Ritu 1st time masa nk buka buku sy gi ptg x dilayan.

Kne call dulu. Sbb skrg time pkpp ni, dia hanya akan benarkan org yg ade appointment masuk. Kk shah alam dia ade hari mengikut kawasan. Sbb byk kawasan yg dia jaga..

kene buat appointmention ckp nk bukak buku pink.. satu hr 5 org je blh bukak buku pink.. sy bukak hr tu, call x dpt2 so walkin for booking nk bukak buku pink. m

try call klinik tu, and minta date appointment... lebih selamat mcm tu dr dtg smate2 utk dpt date appointment

Ye sis kne buat appointment dlu

Kena call dulu sis....