Buka buku pink

Saya dah 8w 5d. Bila saya boleh buka buku pink yaa? Apa langkah untuk nak buka buku pink? Saya perlu call kk atau pergi je terus kk? Siap tahu prosedur untuk kk seksyen 7 shah alam?

7 Balas

Boleh buka dah tu sis.. Bawa salinan ic suami isteri, pastu salinan sijil nikah, kalau ada kad klinik pesakit luar bawa jugak.. Itu prosedur kk tmpat sy bukak haritu.. Sy buka waktu 6 weeks. Rasanya kalau sis tak confident, boleh kol dulu kk berdekatan sbb ada kk jnis terima yg dh 10 weeks je..

4mo ago

Saya dah pergi KK semalam. Dapat tarikh buka buku pink 12weeks nanti. Terima kasih respon.

hi sis nak tanya, waktu walk in untuk dapatkan tarikh buka buku pink tu ada bawak apa2 dokumen tak? sebab saya call kk seksyen 7 shah alam tak berangkat. cadang memang nak pergi walk in saja cuma nak tahu ada ke dia mintak any dokumen?

4mo ago

Haah saya haritu seminggu cuba call tak angkat. Saya walk in tu saya bawak gambar scan dengan ic jer. Tapi nurse tak mintak pun. Masa dekat kaunter depan tu dia bagi 1 kertas kecil isi details kita and bawa masuk bilik nurse. Nanti nurse dlm bilik tu akan check tarikh yang available and dia akan bagitahu doc apa perlu bawa masa buka buku nanti.

dah boleh bukak sis. ptng tadi sy ade call kk taman medan pj, misi ckap kena pergi klinik ambk tarikh appointment untuk bukak buku. kk tmpt lain sy kurang pasti. masa untuk pergi kk hari bkerja, office hours.

4mo ago

sy blm pergi kk. sy call smlm 15/12/23. misi srh sy gi kk untuk ambk tarikh appointment buka buku sj. bla2 boleh gi. sy cadang nk gi hari isnin ni ambk tarikh app buka buku. klau dh dpt tarikh app baru boleh buka buku. kk berdekatan dgn sy kk taman medan pj. nervous rsa nk pegi, 😅

kalau kk tempat saya kat seksyen 19 bula google ambil appointment dekat situ dan nanti dah dapat appointment kena buka buku pink online sahaja melalui google meet

4mo ago

Saya dah pergi KK semalam. Dapat tarikh buka buku pink 12weeks nanti. Terima kasih respon yaa.

bole da sya da buka awl drpd 6 week, awk bole g scan lepas tue book date

4mo ago

Saya dah pergi KK semalam. Nurse bagi tarikh buka buku pink 12weeks nanti. Terima kasih respon yaa.

boleh dah nak buka tu. Cuba call dulu tny

4mo ago

Saya dah pergi KK semalam. Dapat tarikh buka buku pink 12weeks nanti. Terima kasih respon sis.

g scan. dr bg gmbar Baby. tnjuk gmbr tu di kk

4mo ago

Saya dah pergi KK semalam. Dapat tarikh buka buku pink 12weeks nanti. Terima kasih sis.