dating scan

Salam mommy.. dating scan adalh scan pertama yg kita buat utk tntukn edd kn? Selain tentukan edd, apa lagi mklumat yg kita akn dpt dr dating scan ni ye? Sebabnya, sy dah pernah scan masa 8w di swasta, then 10w sy buka buku pink di kkia.. doc kkia just guna/claimed yg 8w scan sy tu sb dating scan.. so mksodnya sy xperlu scan dah ke? Bila doc akn mula scan yg ukur pnjg bby ape semua tu?

2 Balas

Wslm.. yup, yg mula² tu dating scan utk tetapkan EDD.. slain tu, doc dpt tgk bilangan kantung & janin, bentuk kantung.. mcm sy stiap kali appt doc akn scan sbb appt sy 6minggu skali..

5y ago

Ye.. sbb awal² xnmpk lg..