Ubat

Salam mommy. Bakal mommy2 semua ada dapat ubat macam ni dari klinik tak? Sy first preggy dan ini first ubat doktor bagi. Katenya ubat baru.. Sy makan ubat ni lepas tu muntah. Normal ke?

Ubat
101 Balas

Normal... Akhirnya saya makan sebelum tidur malam.. dah tak rasa nak muntah..

sy mula2 pun dpt ni.. lepstu bile mnum sblm tido dgn jus oren sejuk baru ok..

Ya.. Mcm ni. If ada gastric blh amik 1jam slps breakfast spya xmuntah

Saya mkn pon muntah terus stop beli kt farmasi obimin alhamdulilah ok

Zincover bgus utk naikkn HB..Mula ja yg esa loya ..lma2 👍 ok la..

Samalah...setiap kali makan ubt ni, x sampai 10 minit terus muntah

1st check up dpt ubat ni, tpi xboleh mkn sbb lps 1jam muntah blk

sy mkn ubat ni ok je.. tp mkn wktu pgi.. kalau mkn wktu mlm je muntah..

4y ago

oh camtu pulak ye.. sy waktu pagi perut kosong sangat.. Takut nak muntah perut kosong. Drive keje pulak jauh hihi

Normal tu. Masa saya pregnant pun dapat ubat ni, zincofer

Ubat tambah darah tu. Better makan sebelum tido utk elak muntah

4y ago

Nurse mmg pesan makan sebelum tidur. Tapi dah tidur tu boleh bangun muntah sebelah katil. Terus g toilet mencurah-curah dia keluar 😂