Ubat Zincofer

Assalamualaikum mommy. Nak tanya, ada tak mommy yang makan ubat zincofer tapi macam mual, muntah je lepas makan ubat tu? Mommy buat apa ya? Boleh tak kalau kita mintak tukar kat klinik nak mintak ubat lain? ?

2 Balas

boleh. sy pun tak boleh makan zincofer. memang bagitau siap2 kt nurse,pening dan muntah kalau makan. nurse bg iron tablet. yg iron ni ok sikit tapi berak najis keras.haha.tp ok laa dr zincofer. tp mgkin lain org lain kot badan terima.

5y ago

takpa. tapi kalau ada concern,cepat2 pergi klinil tau,jangan tunggu..

Sy mkn waktu mlm, time nk tido.. Tp pastikan perut x kosong time mkn ubat.. Mkn dgn air oren.. Kalau rasa susah.. Sy set jam pkul1 pg utk bngun makan ubat.. Sbb time tu makan dlm waktu mamai.. In Shaa Allah xmuntah

5y ago

Ouhh macam tu ye. Takpe la nnt sy try makan waktu malam pulak. Sbb biasa sy makan waktu pagi. Tapi asyik muntah balik je 😅