sekadar ingin tahu

salam and hi mommies..sy first pregnancy and td scan 12 weeks..nk tanya normal ke kedudukan badan dan muka baby menghadap tulang belakang sy..and belakang baby menghadap perut sy..doc cakap normal je tp biasala rasa mcm bimbang and takot plak..harap para mommies dapat share pengalaman momies..thank you

4 Balas

apa yang buat bimbang dan takut? sis expect baby menghadap mana? baby baru 12 minggu, nak menghadap atas ke bawah ke pun masih normal. kalau risau dan tak percaya doktor yang check, better cari info dari sumber yang lebih dipercayai dari forum macam ni. cari 2nd 3rd opinion atau ilmu dari yang sepatutnya. korek sharing dan artikel2 dari doktor2 atau bidan2 lain.

Kalau doc cakap normal takde ape pun. Sebab baby memang akan bergerak2 dan berpusing2 selagi masih luas untuk die dalam perut tuh.

Normal sis sbb baby masi kecil, so dia masi blh pusing2.. hari tu sy scan pun mcm tu jg, scan jak trus nmpk blakang baby dlu

percaya Dr sis