28weeks baby muka baby menghadap ke belakang

doc kata normal sebb awl lg kalau baby breech tp tiap kali scan baby posisi sama. xtunjuk muka jd susah doc nk scan muka utk check muka dy apa. muka baby menghadap ke belakang. Alhamdulillah semua normal. ada ke mommies kat sini mcm ni ? ada tips tak nak bagi baby pusing kepala menghadap kedepan.

3 Balas

Selalu sembang dgn baby sis, minta dia pusing, sy xde pengalamam mcm tu, cuma baby xpernah tnjuk muka n jantina, hrtu masa otw scan 5d sy pujuk ckp dgn baby “bagila ibu tgk muka awak sekali je” then masa scan dia turunkan tgn kebawah, tp mmg sekali je la dia tnjuk 😂 lpstu dia tarik tali pusat ltk kt muka😅

Sy scan gender 20w sblm pergi scan sy akan bckp dgn baby..minta dia bg tgk jntina dia,heheh,alhamdulillah masa scan mmg dia bg kerjasama,baru2 ni scan lg 26w,scan 5D,sy pesan lagi baby jgn sorok muka ok,bg ummi abi tengok..alhamdulillah dia bg kerjasama juga heheh..cuma agak aktif lah..kaki sampi muka🤭

28w masih awal jadi baby ada banyak ruang nak bergerak. kena biar je dia gerak balik sendiri 😅