Darah sikit2

Salam mommies...sy baru 6w preg tapi darah fresh keluar sikit2 everyday dah almost seminggu. Pegi hosp 2x tapi still doc just cek n baby masih okay lekat. Doc kata xperlu dtg ke emergency kecuali pad penuh darah dlm masa 1 jam. Yang merisaukan sy sebab darah sikit2 keluar tu tiap hari. Ni baby 1st and tak pernah keguguran lagi. Sape ade pengalaman mcm sy, nk pegi cek lagi tapi nnt doc suruh balik je lepas cek tanpa ada ubatan. Apa yg mommies buat ye? Nak rest tak boleh sbb sy kerja, majikan sy ada gaya tak berapa menyokong ibu2 awal memgandung ni sbb asyik2 cuti je, dah kne soal siasat mcm salah je sy amik cuti utk bed rest. 😔

1 Balas

Tapi kebiasaan nya mmg doctor akan suruh bedrest je sis, atau mungkin boleh mintak second opinion, jumpa doc lain

4y ago

yaAllah..ye ke sis.. keguguran tu..keluar ape