IBU PREGNANT BOLEH MAKAN TAK KELUBI JERUK?

Salam mommies sy nak tanya , awal2 kandungan elok x mkn jeruk camni? 😅 tp mulut ni ha teringin sgt nk mkn 😩🥺

IBU PREGNANT BOLEH MAKAN TAK KELUBI JERUK?
17 Balas

mkn sekadar hilangkan rasa mengidam. elakkan mknan berasid & cuka. sy pun mcm sis jgk mula2 hritu. mengidam betul dhn jeruk kelubi smpai kan kuah pun rasa nk hirup😂

Blh cuma jgn mkn byk2 ya mknn berjeruk ni sbb blh trigger acid dlm perut.. nt takut gastrik je la.. mkn buat hilang mengidam xpa sis

jeruk tinggi asid & gula tp kalau teringin sgt boleh la jamah sikit. jgn byk2 takut perut rasa bergas & sangkut gdm pulak ye

makan utk hilang rasa mengidam awak tu okay la. jangan awak makan bersungguh2 pula.

Utk lps ngidam ok la..jgn mkn byk..org tua2 kta kalau mkn byk tkut anak kuning nnti..allahualam la

makan sedikit cukup la🤣👌 kerana jeruk tak elok utk kandungan and ibu menyusu juga. ❤️🌹

boleh je.. tapi jangan la makan terlalu banyak..just ambil secukup anak tekak nak makan 😁😁

boleh je... bsederhana jgn bnyk sgt... trliur pulak jeruk klubi kt klantan tu yg masam2 🤤

boleh utk lepas ngidam..da rasa tu okey la kan..tkut perut x thn je nnti

mkn sekadar untuk merase boleh.. elakkan ambik Dlm kuantiti yg banyak