JERUK MANGGA

Salam moms nk tanya..betul ka kalau asyik mkn jeruk @ asam mangga yg masam camni HB ssh nk naik 🥺 tp blh katakan hari2 sy mkn asam camni,xmkn satu ari asyik duk teringat sama je sbb sy mmg hantu colek 😅#ingintahu

JERUK MANGGA
10 Balas

bestnyaa senang dapat, tempat saya susah betul sampai kene cari rumah ke rumah punya laa teringin benor 🤭 cecah kicap gula cili. tapi saya tak makan selalu laa. jeruk tak elok sebab ada cuka, nak buat rasa rasa boleh la. kalau mangga muda tu pun seeloknya jangan banyak dan kerap takut ibu sakit perut. kita yang tak mengandung pun kalau makan banyak boleh sakit perut. tapi tak kacau hb pun

adoi trgn plak tgk gmba ni .sy pun ska mgidam mangga muda time pregnnt..tp Alhamdulillh hb ok je..skg da 2 trimister pun still trgn yg msam2 cmni..cma xbrani mkn kerap2..tkt sakit perut..hihi

Dlu sy slalu mkn .. mmg btol HB x naik mkin drop .. lepastu sy tukar mkn jambu batu hri2 la buat colek.. dri HB 9.7 naik 11.2 .. sy mkn seminggu jugk laa sblom checkup

Sy makan mangga muda ni dh berkilo2 sbb pahit mulut klu mkn bnda manis. Okay je hb nya.. sy cicah budu😂 cumanya skrg ni payah nk dpt

rasa nya tak elok utk awak makan hari2. nak makan boleh cuba berpada2.

jeruk xelok. kalau buah mangga muda mkn mcm tu je elok untuk naikkan hb.

ms sy alahan, hari² sy mkn 🤭..stok sentiasa ada kt rumah...hb sy 12

Aduh kecur air liur pulak tgk gmbr ni 😂

Sedap nya mangga muda, masam2.. Alamak mne nk cari ni 🤤

blh je.. tp jgn hari²..