Jeruk jeruk

Sy dh 24w skrng. Lately asik tringin mkn jeruk buah trutama jeruk betik. X mkn lg sbb takut x boleh tp Ya Allah sedapnya. Nk tanya boleh ker mkn jeruk ya? Mkn ckit pn jd lah asalkan rs kat lidah ni.. #bantusharing

10 Balas

boleh jea mkn.. tpi biar berpada..nanti kempunan..kang jadi mcm sya..msa mngandung tringin na mkn udang galah..tpi bajet ta mncukupi utk beli udang galah smpai la sya bersalin..stiap kali sya mkn sya ta penah rsa kenyng..bru2 nie suami tunaikn ngidam udang galah sya semasa mngandung hri tu..lepas jea sya dpat mkn udang galah tu tade dh sya rsa sperti yg sbelum sya dpat mkn udang galah tu.. tak thu la punca nya sebb sya tak dpat mkn udang galah tu semsa sya mngandung smpai bersalin atau sebb lain 😂

Awak jngan makan jeruk siam je. Baru kluar kat tt jeruk siam boleh sebabkan bnde buruk. Wallahualam. Kalau ada yg pandai, boleh buat sendiri. Letak asam boi, cili(pilihan), gula garam, letak air. Kalau tak pandai, boleh je beli jeruk yg jual jual tuh. Sy haritu ngidam Alhamdulillah akak ipar balik dari pineng, makan jeruk pak ali. Tapi tuh pun sy semput 😅 cuma dpat hilang rasa teringin tuh. Kalau awk ada semput sgt bahaya makan jeruk yg ada cuka tinggi. Tapi boleh cuba. Rasa 1/2 ketul

try sikit. klau lepas mkn ok ja tu tandanya bdn serasi. mcm sy pula. masa mengandung ank pertama. mkn rambutan. bdn terus masuk angin. perut rasa ketat. skrng kandungan ke 2, mkn rambutan ok pula.

Mkn la sis selagi sis teringin tp jgn sampai memudaratkan.. buat lepas tekak mengidam kan. Mknn berjeruk ni slh 1 nya buat hakisan kat usus kita klau selalu mkn byk..

boleh je sis..masa 6 weeks saya teringin sangat saya makan je buat hilang rasa teringin tu...kalau jeruk yg organik lg bagus mcm jeruk pak ali tu ke

kalau sy memang tiada pantang makan,melainkan makanan manis. tau la sy ada gdm. kalau setakat nak rasa bole kot,ikut badan sis

makan je buat hilang rase teringin.. ibu kalau mengidam biasa makan x byk pon.. buat rasa2 je

boleh je makan. cuma awak makan berpada2 je. xslh nk mkn utk hilangkan rasa mengidam awak.

Boleh mkn betik asalkan bukan betik muda ☺️

boleh je makan setakat merasa