DCDA Twin / Kembar Tak Seiras

Salam mommies, siapa ad pengalaman lahirkan anak kembar tak seiras? Yg baby 2 kantung 2 uri. Boleh ke usaha bagi dapat lahir normal? Huhu saya takut sgt nk czer. Lgpun sy first mom jd nak sgt rasa sakit lahir normal 😢#firstbaby #ingintahu #seriusnanya #firstmom #bantusharing

17 Balas

Dr memang akan suruh try normal dulu sis kalau keadaan mengizinkan. Bukan terus suruh czer 😊 tapi biasanya lah, kenalan2 saya yang pregnant twin ni memang try normal tapi berakhir dengan czer juga 😅 jangan takut kalu kena czer sis. Saya 2 kali czer. Alhamdulillah Allah mudahkan. Sis banyakkan cari info pasal persediaan untuk bersalin normal atau czer, cara penjagaan selepas bersalin. InshaAllah ok je. Dua2 kali saya bersalin luka czer saya kering dalam masa 2 minggu je. So takde lah nightmare sangat kalau czer. Hihi.