DCDA Twin / Kembar Tak Seiras

Salam mommies, siapa ad pengalaman lahirkan anak kembar tak seiras? Yg baby 2 kantung 2 uri. Boleh ke usaha bagi dapat lahir normal? Huhu saya takut sgt nk czer. Lgpun sy first mom jd nak sgt rasa sakit lahir normal 😢#firstbaby #ingintahu #seriusnanya #firstmom #bantusharing

17 Balas

haii sis ,, sya rsa klo sis xdak mslah apa² mybe blh je normal .. maaf andai sya silap .. mcm sy pun DCDA twin ,, baby songsang bru 31weeks so trpaksa czer doc xnak ambik risiko ,, alhamdulillahh ank sy dh setahun lebihh dah ..

Saya pun tgah mengandung twin dcda juga....baru 25w dr tnya sy nak brsalin normal atau ceaser tp sy pilih normal sbb anak 1st normal n klau ok nak normal...dr kata ok nnt tgok pd keadaan jugak...sy juga ada gdm tp on diet

sye dua2 emergency czer. yg 2nd tu doktor bg try normal and induce. last2 takdek bukaan. tp sye prefer czer. sakit masa lps ubat bius tu hilang. lpstu 2mnggu dh blh jln laju 😂

6mo ago

Ohhh baikkk awk, tenkiuuu 🥰

sis bila due? saya pun twin tapi mcda twin.. berharap juga dapat normal tp kalau rezeki kene ceaser pun ok asalkan baby selamat lahir je

Adik ipar saya pregnant dcda, tp doc bg dia utk bersalin normal. Jd depends pada keadaan sis dan keadaan baby.

6mo ago

Ohhh faham2 tgk pada keadaan jgk lah yaa huhu

inshaAllah boleh..Jika tiada risiko sis.. sy juga kembar dan lahir normal dlu

kawan sy dcda dia bersalin normal