Tidur meniarap

Salam mommies semua. Sy nak tanya tidur meniarap ni sebenar nya bahaya ke tak? Mcm anak sy kalau tidur meniarap lama dia tidur. Kalau tidur terlentang sekejap2 je tidur.

1 Balas

klu sis ade dgn dia sntiasa boleh la tidurkan dia meniarap dgn pantauan sis..tpi klu sis buat krja n tggalkan dia tdo sndiri, better jgn.. dh byk kajian doc2 gtau tidur meniarap antara punca sids atau kematian tiba2 dikalangan baby.. tdo meniarap ni dia tekan dada baby.. cmtulah lebih kurang..huhu..