Tidur meniarap lebih lena dari tidur terlentang?

Anak saya 1 bulan, lebih lena tidur meniarap berbanding terlentang, oleh kerana asyik terjaga apabila anak saya tidur terlentang, jadi pertanyaan saya boleh ke anak saya tidur meniarap?? risau lah sbb bila menyusu dn sendawa kan dia, sy tidur kn dia terlentang dn sy bedung dia, dia meneran sampai kemerahan muka, dn muntah, jadi sy tukar dia posisi tidur meniarap, Alhamdulilah lena? boleh bagi pendapat????

2 Balas

Kalau kepala baby dah kuat boleh angkat sikit boleh tido meniarap. Ikut anak lah. My son 3 minggu kepala kuat dia nak angkat sendiri so tido on tummy. Mmg lgi lena and tido lagi lama. Kepala ketepi apa2 muntah pun boleh keluar. Ni pendapat saya je

3y ago

Meniarap/side kepala *

Ikut kan pakar tido meniarap lg baik... X kan buat baby kembung perut, dan boleh bantu hadam perut... Kepala pun cantik bulat... Tp kena jg muka baby... Risau2 tertekup tilam...

3y ago

terima kasih beri pendapat.