Makan pedas boleh kecutkan rahim?

Salam mommies semua. Saya pregnant anak first. Saya ni banyak membaca tips sampaikan kadang kadang rasa mcm banyak sangat pantang larang. Tekak dah start rasa pahit dan loya. Cara saya nak hilangkan cuma dgn makan benda masam dan pedas. Betul ke makan banyak benda pedas boleh menyebabkan rahim mudah kecut dan risiko keguguran?

1 Balas

Klu pd diri sy, mkn benda pedas masa awl trimester buat kn sy dpt heartburn, so sy avoid. Cuma bila dh hujung2 ni sy mkn sbb nk ikhtiar bsalin sblm due.