Need Help

Salam mommies, saya preggy sebulan lebih. Skrg start petang mabuk truk. Ada tips yang mungkin boleh hilang kan mabuk, walaupun sedikit? Tq

2 Balas

Bangun pagi, jgn gosok gigi lagi sbb boleh menyebabkan muntah. Makan lah roti ke apa2 and makan ubat dulu. Lepastu banyakkan makan buah, orange, tembikai mmg bagus utk kurangkn muntah. And susu kalau boleb minum time malam sbelum nak tidur. Sbb susu tekstur dia tu boleb buatkan muntah

Ini perkara biasa untk awal kehamilan, ibu kena sikap sabar n kuatkn semangat. Ianya akan berlalu pabila kandungan 3 bln ke atas... Ikut pengalaman sy, masa ni kena mkn bnyk buah n elakkn mkn berlemak..