Nausea&Vomiting

Hi assalamualaikum mommies.. ade sape2 tahu tak macam mana nak hilang kan mabuk yg Sangat teruk ? 2minggu dah tak makan nasi tengok nasi pun nak muntah.. Help me ?

6 Balas

Pd sy dh masuk ank ke 4 ni.. tkde cara nk hilang..cuma jgn skip minum n mkn..sbb nti urine bole sangkut n sis bole warded yg lama di hosp.. ni utk mabuk biasa la.. kalo kena hyperemesis gravidarum which is sis muntah lebih dr 10x sehari.. better sis pg klinik, bahaya sgt utk sis n baby.. sy alami 2 kali mabuk biasa n 2x hyperemsis gravidarum.. mabuk yg keterlaluan..

Kalau sy dlu mkn buah asam.jawa yg dri pokok tu.. benda lain semua x boleh mkn..nasi pn mkn sikit2 ja..tu pn lauk ikn bilis je yg masuk yg lain semua keluar balik kalau mkn..

Sama la macam saya dulu.. bawak bersabar ye.. nanti insyallah awak dah boleh makan nasi.. sekarang ni awak try and error semua food.

Try tgk artikel tu kot ada bahan kt rumah blh cuba?

X hilang pn awk.. sy smpai 7bulan mabuk