beranak kena booking tak?

salam, hi mommies! saya nak masuk 32w. saya nak tanya nanti nak beranak kat hospital gov mana2, kena p book ke? 1st time nak beranak ni taktau lagu mana. huhu misi kat kk kata takyah, tp bila baca2 blog, dorg kata misi2 kat spital suruh booking sbb takut wad penuh. sis pun penin.. hep me hep me 😁😁

7 Balas

Mcm pengalaman 2 org anak dl bersalin dekat hospital selayang xperlu booking apa²..smp waktu bawak buku pink ic kita je register..tp kali ni dh pindah n hospital plg dekat adalah di PPUM..sy baru 18weeks misi ade suh sy call hospital PPUM kalau nk bersalin disana utk tanya bila boleh booking utk bersalin..sbb misi ckp PPUM dlm beberapa kali ade appt check up utk kita tp xsekerap mcm di kk la..so apa² sis call dl hospital ya .sbb lain hospital lain caranya..

4y ago

Sy xpasti sbb 1st time nk bersalin kt sn..nurse kk la suruh mcm tu mgkin sbb dorang dh biase..nurse tanya sy awk nnti nk bersalin ktne?sy ckp mgkin ppum kot .die ckp kalau cmtu nnti awk cuba call ppum tanya bila boleh booking utk bersalin...style ppum kita kene check up beberapa kali kt sn dl...mcm tu lah pesan nurse kk..

Sama lah, saya tanya jururawat saya pun dia jawab tak perlu booking, sekarang ni pergi je mana2 hospital yang terdekat.

Ikut je apa nurse tempat awak follow up tu cakap. Klau hospital swasta tu sungguh la kena booking..

Ikut jenis hospital juga. Kalau hospital government yg biasa, tak perlu booking

Tak perlu & tak boleh booking pun kalau gov hospital. Unless fpp

Yg kena book tu FPP

Tk perlu