Wean off breastfeeding

Salam mommies, saya mempunyai seorang boy (1yr and 5 months) yg masih breastfeeding. sekrg preggy lagi. Soalan sy bila boleh wean off bf baby? Masih adakah susu sehingga bby second lahir?

4 Balas

Semasa preggy memang xda susu, nnti bila dah bersalin akan auto ada balik susu, semasa sy lahirkan anak kedua, anak pertama sy masih df hingga sy lahirkan anak kedua, kmudian bila sy dah bersalin dan ada susu utk anak kedua, anak pertama sy berhenti susu sendiri, sekarang bila offer untuk kurangkan bengkak susu pun, anak pertama sy dah xnak