Breastfeeding

Hi mommies, anak² mommies wean off umur berapa? Ada petua @ tips cara nak wean off? Terima kasih ?

2 Balas

Ank 1st 1thn 6 bln yg 2nd genap 2 tahun..🤔sy xde tips cuma bbrpa mggu tu dok pujuk2 cakap2 la kat dia.,dia da besar da bigboy xcomey minum kat mama..pastu slalu lengah2 kan time nyusu tp gantikan ngan makanan lain mcm buah atau yogurt kegemaran..lama2 dia sndri xnak. Sy xprnh la try mcm org kata buh gincu la, sapu asam jawa la..so far utk 2 anak mmg pujuk je..

5y ago

Ok sis..terima kasih 😊

Bf ke... sy ank ke4 br bf yg lain sume susu tepung.Dorang dengan sendri tak nak botol bila start sek tadika...dalam umur 5 thn tp tak behenti trus dorang jarang mintak lama2 xnak dengan sendri,bila ajar gn gelas dorang xnak...

5y ago

Ya bf.. 😊