Cara nak wean off

Hi mummy, ada cara tak macam mana nak wean off dari breastfeeding..anak saya sudah 2 tahun 6 bulan masih lagi bf.. lagi lagi bila nak tidur je mesti nak mengempeng

2 Balas

Ank sis dah bsr...dah phm kalau ckp...mcm sy dlu mula2 buat bg mlm je....siang xblh bf....lps tu dia dah ok...buat selang shari br blh bf...n kemudian tambah selang bilangan hari n nati blh stop...

4y ago

Mcm ank dlu pon sy ckp kata dah bsr..dah nk dpt bby....kdg jln kdg xjln...yg blh jd jln dia geli darah n kesian dgn sy kalau sakit. So sy letak sirap ckp kat dia sakit. Xsyg mama ke..sok la dah xsakit sgt isap blk

Slgi ank nak bf tu sis bgi je..sy umur ank 4tahun bru dia stop bf sndri..kdg2 bkn sbb nk bf sgt pun..sbb dia ngempeng je..