Wean off breastfeeding

Salam mommies, saya mempunyai seorang boy (1yr and 5 months) yg masih breastfeeding. sekrg preggy lagi. Soalan sy bila boleh wean off bf baby? Masih adakah susu sehingga bby second lahir?

4 Balas

Semasa preggy memang xda susu, nnti bila dah bersalin akan auto ada balik susu, semasa sy lahirkan anak kedua, anak pertama sy masih df hingga sy lahirkan anak kedua, kmudian bila sy dah bersalin dan ada susu utk anak kedua, anak pertama sy berhenti susu sendiri, sekarang bila offer untuk kurangkan bengkak susu pun, anak pertama sy dah xnak

kakak sy bby ke4 dah 8 bulan, then dapat tau pregnant terus x pump out susu utk bby ke4 tu.. bagi fm je.. ade yg kata tkot nnti bby yg skarang x dpt zat yg cukup.. bf ni kn penat.. tkot mommy x bermaya.. erm bab susu ade xde tu, normally lepas deliver, lepas 2 3 ari akn auto ade kn.. jgn risau, jgn stress, nnti susu brkurang.. 😊

4y ago

Sy skrg pregnant 2 bln... Ank masih bf umo 1y1m.... Still je bg... Ikut bdn seseorg jgk.. Mmg ada org bila pregnant susu dia drop... Tp ade org susu still ade... Dlu masa kakak dia pon sy bf smpai bersalin.... Hari nk bsalin tu sakit contraction still bf kakak dia sbb takut nati dia lapa masa sy masuk spital..

Masih ad susu walaupun tgh preggy sis.kakak sy skali 2 anak dye susukn dlm masa sm pregnant.takde istilah pregnant baru terus susu xd.elok je kakak sy susunye.meriah ahh..kalau nk stopkn blh je.tp ckop 2y lg bgs

Sy terpakse jgk bg susu badan mula2 tu Sbb bila bg susu fm. Dia campak je botol tu. Sabar jela. Tp skrg dh biase dgn susu botol.

4y ago

Smpi dia nk benti la. Sbb mse dia umur 10bulan bru dia mau minum susu botol. Tu pun kejap susu bdn kjp susu botol.