Wean off breastfeeding

Salam mommies, saya mempunyai seorang boy (1yr and 5 months) yg masih breastfeeding. sekrg preggy lagi. Soalan sy bila boleh wean off bf baby? Masih adakah susu sehingga bby second lahir?

4 Balas

Sy terpakse jgk bg susu badan mula2 tu Sbb bila bg susu fm. Dia campak je botol tu. Sabar jela. Tp skrg dh biase dgn susu botol.

4y ago

Smpi dia nk benti la. Sbb mse dia umur 10bulan bru dia mau minum susu botol. Tu pun kejap susu bdn kjp susu botol.