Stress dgn org tua2 keluarga mertua

Salam mommies, saya first mom n menantu pertama, n suami saya cucu pertama yg kahwin. byk pressure dkt saya belah mak mertua n makcik pakcik dia. Saya xsihat dorng kata saya xboleh malas2 baring nti anak malas, saya dah sihat dorng kata saya lasak sbb mcm xsakit mcm org lain(xkan nak sakit sampai 9bulan mcm mne nak cari rezeki), saya berisi dorng kata bykkan jalan pagi2 ptg supaya anak pun xbesar sgt, saya berjalan dorng kata saya lasak asyik berjalan je, semua benda saya buat tak kena je dkt mata keluarga mertua saya. Saya pernah gugur bulan 8 tahun lepas sbb stress dorng kata saya mcm xmengandung sbb lasak, pdhal saya xlasak langsung kerja pun dkt rumah pakai laptop. saya sedih sangat2. Kalini nasib baik baby saya dah 18weeks dah kuat sikit cuma kesian dekat dia takut terpias dgn saya yg sedih. Saya sampai kata dkt suami 2bulan pertama xnk bagitawu sapa2 yg saya mengandung. Tapi skrng ni dtg balik peragai dorng, rasa mcm malas betul nak jumpa.

4 Balas

Dah tahu perangai diorang mcm tu, didik diri tak ambil hati apa yg mereka cakap. Buat dek je. Teruskan kehidupan puan dgn happy dan tenang.

1y ago

Sama-sama manfaat. 🌻