Stress dgn org tua2 keluarga mertua

Salam mommies, saya first mom n menantu pertama, n suami saya cucu pertama yg kahwin. byk pressure dkt saya belah mak mertua n makcik pakcik dia. Saya xsihat dorng kata saya xboleh malas2 baring nti anak malas, saya dah sihat dorng kata saya lasak sbb mcm xsakit mcm org lain(xkan nak sakit sampai 9bulan mcm mne nak cari rezeki), saya berisi dorng kata bykkan jalan pagi2 ptg supaya anak pun xbesar sgt, saya berjalan dorng kata saya lasak asyik berjalan je, semua benda saya buat tak kena je dkt mata keluarga mertua saya. Saya pernah gugur bulan 8 tahun lepas sbb stress dorng kata saya mcm xmengandung sbb lasak, pdhal saya xlasak langsung kerja pun dkt rumah pakai laptop. saya sedih sangat2. Kalini nasib baik baby saya dah 18weeks dah kuat sikit cuma kesian dekat dia takut terpias dgn saya yg sedih. Saya sampai kata dkt suami 2bulan pertama xnk bagitawu sapa2 yg saya mengandung. Tapi skrng ni dtg balik peragai dorng, rasa mcm malas betul nak jumpa.

4 Balas

kesiannya, sis jgn stress ii. apa nasihat yg baik awak terima kalau dorang perli ii anggap jee apa yg kita buat tkkn pernah dpt puaskan hati org. kalau sy maybe sy akan kurangkan berjumpa dgn org macam tuuu maaf kalau nasihat sy nii agak negatif bkn nk putuskan silatur rahim tapi nk elakkn drpd stress nk jumpa pon sebln sekali jee. buat kerja jgn lasak ii,angkat berat ii tuu elakkn yee. byk kn berehat,jgn fikir benda ii yg mcm tuuuu. sy doakan semoga yg baik ii shj utk awak and zuriat amiin

1y ago

Terima kasih mummy atas nasihat nye really need this 🥹🥹❤️❤️ makcik saya pun kata kurangkan jumpa buat masa 9bulan ni. Aamiin Semoga doa yg baik2 berbalik kepada awak juga ❤️❤️🥰

Takpe ye awak. Buat tak tahu je. Kita nak jadi mommy ni hati kena kental. Kita tahu apa yg kita buat untuk kita and baby. Yg tu lagi penting. Fikir yg terbaik untuk diri sendiri & baby je. Biasakan diri tak ambil kisah dengan cakap orang. Jangan sedih sedih ye 🌹

1y ago

Okay mommy, Thank you so much atas nasihat nye really need this 🥹🥹❤️❤️

Dah tahu perangai diorang mcm tu, didik diri tak ambil hati apa yg mereka cakap. Buat dek je. Teruskan kehidupan puan dgn happy dan tenang.

1y ago

Sama-sama manfaat. 🌻

Dorang saje nak buat topik bercakap je tu. Jangan dilayan atau dibuat main je benda yg dorang cakap tu biar dorang sakit hati sendiri

1y ago

Okay mummy, Thank you atas nasihatnya really need this 🥹❤️❤️