Ubat periuk dan tonik cap gajah. Adakah masih releven?

Salam, hi mommies. Saya first mom dan sekarang baru 15w. Ada orang bagitahu saya kalau amalkan ubat periuk or tonik cap gajah time pregnant boleh elak sembelit. Ada ke ibu ibu kat sini yg amalkan? Boleh share feedback tak? Terima kasih ❤️#ingintahu

8 Balas

nama ubat pun dah seram baca 😅 first time tau ada ubat nama ni. apa² pun sebelum beli/consume sesuatu ubat kenalah consult dengan doktor terlebih dahulu sebab setiap ibu mengandung ni berbeza dan tak boleh ambil ubat sesuka hati. doktor akan prescribe ubat yg bersesuaian

xpernh dgr. better consult with doctor dlu sbb pregnant xblh mkn ubt sesuka hati. kalau sembelit truk doc akn bg ubat yg bersesuaian. n pleasee mnum air masak bnyk

ubat periuk setahu sy utk berpantang, tidak digalakan utk ibu hamil. better sis p klink minx ubt sembelit.

Frst time dgr tp apa2 ubat nk mkn consult doctor dlu tkut effect kandungan.. nk elak sembelit mnum byk air

Sebelum jadi perkara yg tak diingini, tak payahla cuba ubat yg bukan². Consult dgn doctor lebih selamat.

tak pernah dengar ubat ni.. nak elak sembelit ni makan buah, sayur.. minum air secukupnya..

Better pegi klinik jumpa doctor mintak ubat sembelit

First time dgr walau anak first dah 12 tahun 😂