Vaksin Pneumococcal

Salam, hi mommies,, sapa yg da start vaksin anak dgn vaksin pneumococcal ni? Start umur berapa mommies vaksinkan anak dgn vaksin ni? Share la story,, especially mommies yg ada anak before 2020.. ?

4 Balas

Ank 6bln br cucuk pnuemoccocal ... Last month 28/2 dos ke 2.. in shaa Allah ujung bln 6 br complete 4dos..aja2 fightimm✊✊🔥

4y ago

So far alhamdulillah bby ok..cume dia akn on off demam...bdn pns ada msnye..yg tu kena sapu gel aloe vera bg reduce pns bdn n kepalanya... or mndikn...skrng bby umo 9bln dh... Cuma tuk cucuk bln tu mntk nurse bg gapkn antra tarikh amik vksin dgn cucuk bulanan yg wjib..mcm ank br ni.. ptt cucuk 4hb sbb dia lahir 4hb.. sbb amik.vaksin nurse jarakkn date.. ptt gap 3wik aftr vaksin..ni 1wik ke 2wik.. 28hb feb amik.. smlm 11hb br amik cucuk 9bln

sy bby 4 bln pneumococal utk dos 1,antara jrum yg pling sakit nurse kata😁

Dh start boleh cucuk umur 2bulan.

Anak sy 3bulan cocok dh..rm260