pergerakan baby di usia kandung 23 week

Hi salam mommies. Normal ke kjap x kjap ada pergerakan baby di usia kandung 23 week ni? Ada x yg pernah rasa camtu? Bila tnya kekawan ada yg kata malas pergerakan, tnda nya ank perempuan. tp bila baca artikel kalau kurang aktif mungkin sakit, terbelit tali pusat etc. Smpai sndiri takut & risau. Stiap hari msti suruh suami dgr dlm prut.

15 Balas

Selalunya dlm 20weeks ++ bby kan aktif gerak.. Masuk 30weeks ++ dia baru slow sikit gerak.. Sebb mula sempit.. Awak cuba, sembang2 dengn bby, main pusat awk,pasang doa2,surah2 or lagu2 yg soft.. Bby kan bagi respon sellunya.. Sebb sy buat mcmtoo.. Alhamdulillah ok.. Dia gerak.. 😊semoga awak dn bby dipermudahkan segala urusan.. Aminn..

Saya 26w pn dh risau smlm baby gerak xaktif mcm selalu.. Terus g hospital dn kena admit utk pantau pergerakan baby dan jantung baby.. Alhamdulillah.. Semuanya baik.. Sis.. Klu rasa baby gerak x normal mcm biasa terus g hospital.. Tu pesan nurse kat saya

Normal tu sis. Baby saya pun mmg saya tak rasa sangat pergerakan dia. Tapi jantung semua okay. Kalau kalau sis risau, better sis terus ke klinik atau hospital untuk check. Semoga dipermudahkan urusan ye. Aamiin.🤲🏻

Kalu sy da 24 weeks lbih bby aktif slalu tendang kat tngh kdg terasa geli. Tapi klu xrase sy slalu ckp dngn dier sruh tndang nk rase,alhmdlilh dye dngr trus trase gerakan..

Mungkin tulang baby masih lembut. Orang kata betul2 aktif biasanya dah nak 28w nanti. Sy dah 21w ni pun kejap aktif kejap tak. Perut pulak tebal. Memang susah nak rasa.

I guess its normal. Nak rasa btl2 pgerakan bby 28++ keatas sis. Klu langsung xgerak shari tu yg risau. Keep think positive. Dan brdoa. InshaAllah tiada pa2. 😊

Dia aktif rasanya tu.. Tpi sis xrasa.. Saya 23w adoii cam gelanggang bola ank buat 🤣

Normal. Bwh 28w kecik lg. Tpi monitor jela. Sy start 20w hari2 rasa gerak.

Sama sis saya pn bgitu jua kjp ada gerak kjp tiada rsau pun ada😢

Insya allah baby sis ok tu. Mungkin kurang gerak sbb baby tido