Lendir coklat tu spotting ke? Normal ke?

Salam mommies. Ni first pregnancy saya, harini dah hari ke 5 saya keluar darah coklat campur darah merah sikit. Setiap masa kena pakai pantiliner. Sejak ada pendarahan ni, simptom mual2 / sensitif bau saya pun hilang. Kalau ikut perkiraan, saya dah 7weeks. Ada yg berpengalaman mcm ni? Normal ke? Risauuuuu 🥺🥺🥺

20 Balas

Pengalaman sy macam ni juga, pendarahan berterusan hampir 2 minggu walaupun dah ke klinik & makan ubat kuat rahim. Lastly keguguran tak dapat diselamatkan 🥲

2y ago

Thanks share pengalaman dengan saya 🥺 Semoga Allah gantikan pada waktu yg terbaik utk puan ♥️

Apa2 yg melibatkan darah ke apa pergi la hopsital sis jgn tanya dekat socmed. Spotting :/ bleeding mmg x pernah normal masa pregnant ni😅

2y ago

sy pun dari kandungan 9w sampai skrg dah 14w pun masih ada spotting on off sikit².. dia kdg ada kdg takde.. dah 4 kali jugak sy ulang alik hospital tapi jawapannya tetap sama , ancaman keguguran dan itu normal smpai sy penah kena tegur dgn doc kat HSA , dye kata kalo setakat spotting sikit² tak payah eksion sgt asek nak pegi hospital je.. sdg kan kite risau kan keadaan baby and ini first pregnancy selepas hampir 2 tahun perkahwinan sy baru lekat.. alhamdulillah baby sy membesar ikut minggu yg sepatutnya cuma sy kena bergantung dgn ubat kuatkan rahim mgkin sampai usia kandungan sy 22w atau 24w sbb rahim sy agak lemah.. sy byk² berdoa je supaya baby sy dapat bertahan smpai sy dpt lahirkan dye dgn selamat 😊

kalau ikod pnglamn sy yg penah ggur 4x..tu tanda2 kguguran..ptot dri awal ade spotting tu sis dh kena pg klnk/hsptl..

mse sy pregnant 7minggu sme la mcm awk,bleeding sikit..tk tunggu shri,sejam,senga jam ,trus pg hospital wak.

xnormal sis..sy pernah alaminya.simptom sy mcm sis,tp sy terus pergi hosptl chck.kandungn xmenjadi

jika spotting better g klnik or hsptl kadar segera tuk dptkn rawatan .. mg dpmudahkan segalanya .aamiin

2y ago

most welcome 😉

spotting hari ke 5 & masih tak pergi klinik/hospital? sy doakan moga kandungan sis baik2 saja ya.

2y ago

Thanks atas doa. Alhamdulillah kandungan baik2 saja. dapat unat kuatkan rahim

tak normal sis. doktor saya bagitahu if ada apa² spotting terus ke klinik/hospital.

Klau msih berlanjutan tu,xnormal agknya sis.Sebaiknya sis refer klinik.

x normal..ancaman keguguran..sy dlu mcm awak lh