Keluar lendir coklat campur darah

Hai semua , saya skrg 18w 5days, lately ni kerap sgt keluar lendir coklat campur darah, tp bile scan baby okay, risau sgt sebab ni first pregnancy and baru lepas kena covid. Anyone ade experience mcm ni sampai la bersalin

2 Balas

Hai sis, macam kes saya, saya pun ada keluar discharge macam ni, makan ubat kuat rahim jugak, tapi still keluar spotting, tapi kes saya sebab threatened miscarriage, mungkin tak sama dengan sis, saya jumpa O&G, doctor saya naikkan dos ubat kuat rahim saya, sebab dia kata nampak baby macam okay, lama jugak saya makan ubat kuat rahim ni, sampai betul betul takde keluar apa apa baru saya boleh stop (saya ada prescribed medicines yang lain jugak sepanjang rawatan). Tapi ini treatment plan yang O&G saya buat untuk saya. Alhamdulillah pregnancy saya lancar sekarang. nanti sis kena refer doctor sis ya. Cerita semuanya, dah makan ubat, lepas tu discharge stop sekejap, then ada balik. InshaAllah nanti doctor akan berikan treatment accordingly. Semoga sis & kandungan terus sihat ya 🌷

Ada tak doctor bagitahu kalau keluar darah terus pergi ke hospital? Sebab kalau kk saya doctor dan nurse selalu pesan. Keluar je darah terus ke emergency, jangan tunggu ii.

2y ago

Ade , dan sy dh banyak kali refer hospital , cume lepas makan ubat kuat rahim stop kejap pastu jadi balik , bile scan dan cek jalan okay , tp tetap keluar on off