Iron Tablet

Assalamualaikum mommys . Makan Ubat iron tablet sebelum tidur bole tak ?

5 Balas

Boleh. Nak tidur tu makan then tidur. Taknak muntah minum dengn air sunqist. Tapi saya dulu makn malam pun muntah waktu pagi nk pergi kerja. 🤭

sya makan masa nak tdur atau dah tertidur...bila nak kencing malam jam 1 tu..bru mkn ubat, then tdur blik..tak sedar bau atau rasa..hahaha

sy misi suggest masa perut kosong. lepas solat subuh, sy makan iron.ubat ni xleh campur ng ubat calcium/susu.hilang zat

3y ago

kalau xserasi boleh he mintak tukar ngan misi. sy dulu zincofer x serasi pening muntah ,tukar ni ok. ataupun sis boleh cuba maltofer,rasa coklat,yg ni farmasi ada jual

boleh je. kalau sy makan ubat sejam lepas makan malam. then terus tido. kalau xtido nnt muntah haha

3y ago

hahaha kan ... 😆 dan pening

sy xleh mkn.muntah truk