24 weeks pregnant baby kurang gerak

Salam hi mommies nak tanya perlu ke saya risau sebab tiba tiba baby saya kurang gerak hari ni. Selalunya dia gerak active je. Saya tanya sebab saya tahu kita akan mula kira baby kick dari 28 weeks kan. Kalau 24 weeks ni perlu ke saya risau? Jawab baik baik ye sebab saya betul curious #firstbaby #pleasehelp

15 Balas

Kalau awak risau . Better pergi klinik swasta g scan . Nak hrp kan kk ni . Dorang tak layan kalau tak sampai 28week . Sebb pada dorang bby grk je . Ruang banyak lagi . Bby pun masih kecik . Sy pun mcm tu juga . Kdg bby active sgt2 . Kdg mcm taj active . Tapi sebenarnya bby banyak tidur . Awak risau awak g je scan

1y ago

Faham and betul juga saya memang overthinking betul kebelakangan ni and alhamdulillah saya rasa baby start gerak sikit lepas maghrib tadi. Walaupun tak se active selalu at least ada gerak lega sikit.