Bengkak buah pinggang baby

Salam mommies, nak tanya kat sini ada tak yg pernah ada baby bengkak buah pinggang? Ank saya gigirl umur 10bln. Baru je 3hari lepas buat ultasound, dokter kata ada bengkak sikit kt buah pinggang. baby aktif je xde simptom apa2, buat ultrasound ni pun sbb lahir haritu ada tick kt telinga, so dokter cakap akan buat scan umur 2bln untuk check dia punya buah pinggang, tpi baru ni hops call bagi appoitment (baby10m). Dokter akan buat repeat scan di bulan 2 next year. Pengalaman mommies bengkak tu akan surut sendiri ke ada bagi apa2?? Saya risauuu 😢

1 Balas

Anak kwn saya pun macam tu.. Tp last2 Dr kata ok je.. buah pggang normal..

7mo ago

Yeke alhamdulillah. Lega hati dengaq Tq sis