Buah pinggang baby bengkak

Salam semua. Semalam saya buat detail scan baby. & dr cakap buah pinggang baby bengkak dua2 belah. Kandungan baru 24w. Siapa ada pengalaman? Risau sangat2 🥹 #pleasehelp Update: haritu kat kk saya bagitau dr lepastu dia bagi surat refer hospital untuk buat repeat detail scan masa 28w. Semalam saya gi buat detail scan tu & alhamdulillah buah pinggang semua dah normal. Terima kasih semua 💕

4 Balas

wslm.. bby awak sama cm bby sy,, tp bby sy bengkak belah kiri...tp Alhamdulillah dgn izin Allah s.w.t skrg dah sembuh sepenuhnya,,dh xbengkak dh. nnt lepas awk bersalin,awk kena jmpe dktor O&G.. n kena lakukn beberapa rawatan sikit..mcm anak sy kena mkn ubat antibiotik..tu pon umurnya dh staun lebih..jgn risau ye,bykkn doa pd Allah smoga semuanya selamat n xde kemudaratan pd bby.. Aamiin

Anak sy no 2 sblum lahir masa detail scan detect buah pinggang bengkak sebelah.. then sy kene refer pakar.. then lepas lahir, baby kencing semua ok. Jumpa pkar kanak-² then doc scan Alhamdulillah tak de pape.. until now Alhamdulillah dgn izin Allah semua okay. Anak dh 2 tahun.. sis bnyak doa and jgn stress Insha’Allah once baby dh lahir, kecing lawas semua akn back to normal..

Bby saya pun bengkak dua2 belah tp dr ckp tak boleh buat apa2 skrg. Kena tggu bby lahir. Skrg saya 32w setakat ni dr tak cakap apa2 pasal bengkak tu. Hanya mampu follow up size bengkak tu je. Semoga bby kita baik2 sahaja aminnn 🤲🏻

Saya masa detail scan doctor scan buah pinggang baby kiri ade besar skit. Tp dia kata jgan risau nnt mungkin akan back to normal size. Baby dah lahir dah pun smua normal xde yg abnormal. Kencing pun ok xde problem.