buah pinggang bengkak

Salam mommy2 smua. Sy nak tnya,ada x siapa2 yg ada pengalaman,masa scan ultrasound,doktor kata buah pinggang baby ada bengkak? Blh tau x apa susulan selepas baby lahir? Sebab aritu doktor bgtau skrg just cuma blh monitor je. Blh hilang ke bengkak tu? Skrg ni tgh pregnant 34weeks. Sblm ni scan smua okay. Cuma aritu je doktor tiba2 detect ada bengkak kat buah pinggang baby. ? blh siapa2 yg ada pengalaman share x? Thanks .

2 Balas

Sy pernah baca pengalaman mommies lain pasal buah pinggang baby tu. Tapi bila lahir, alhamdulillah baby dia sihat. Bengkak tu makin surut. Semoga baby puan baik2 saje ♥️

Harap ada ibu lain yg berpengalaman boleh share info.. Semoga sis & baby dpermudahkan urusan nanti. 🙂