Buah pinggang baby bengkak

Hai mamy² semua nk mintak pengalaman mamy² semua Td sy pergi klinik untuk buat scan baby ,kandungan sy 36week 3day . Dokter kata buah pinggang baby sy bengkak,mmg dokter ada kata jangan risau sangat ada kemungkinan buah pinggang tu boleh surut bila baby lahir ,tapi saya bagai ibu mesti akan Risau . Ada tak yg ada masalah sama macam nie .

Buah pinggang baby bengkak
19 Balas

anak buah saya. detect buah pinggang bengkak sebelah dari dlm perot kak ipar.. lepas lahir, pasang tiub halus utk kluarkan air kencing. saluran dari buah pinggang ke pundi kecing dia sempit. buat operation mase umur 5 bulan. skrg dah 2 tahun sihat aktif. dah semakin ok buah pinggang nye. alhamdulillah

Alhamdulillah sy xda msalah mcm ni..tp buat akk ngn baby moga sihat-sihat sahaja.. kandungan sy bru 3bulan..nk kandungan mmg akan cepat letih ka ataupun mengah lg² klau pregnant twin

Betul sis.. dulu ank sy pn mcm tu doktor ckp buah pinggang dia bengkak.. tp bila dh brpa bln lpas lahir bengkak dia surut lama² hilang..

saya doakn smga baby awk sihat bila bsalin nnti...xpayah fkir sngt...insyaAllah smua akn baik2...

same ngn saya sekrg 37 weeks insyaallah bby akan sihat mase kite besalin ni doctor sy bgtau...

Sis ad buat detail scan ta mse 20w? Saluny klu ad pape ta kne, doc dpt detect awal..

Allahu..mg dberi kesembuhan pd bby..dan dpmudahkn segalanya..aamiin.. #TAPSupermoms

semoga baby awak selamat dan takda apa apa selepas dilahirkan nanti,awak sabar yee

Smoga baby puan sihat n dpermudahkan segala urusan puan.. Aminnn #TAPSupermoms

hi mommy ii suma,nak tanya mcmana kira umur bayi sehinggalah dia dewasa?