Booster ok ke nak amik pregnant 17week

Salam mommies nak tanya ada tak due date bulan 7 dan sudah amik booster? ok ke lepas booster?. Boleh beri pendapat sbb sy tgh confuse nak amik booster ke tak..1st &2nd dose sinovac so far ok je takde symptom pelik2.

9 Balas

Saya dah ambil masa 16w. Alhamdulillah semua okay. Takde side effect teruk. Ikut kita jugak nak ambil atau tak. Macam saya, dah pernah kena covid masa baru lepas seminggu 1st vaccine. Tu pun terasa effect dia saya mengah, sakit dada walau tak seteruk orang lain. Apatah lagi kalau infected balik time tengah pregnant ni. Lagi pulak immunity badan masa pregnant ni rendah. Saya tak sanggup nak hadap balik. Jadi saya ambil booster sebagai usaha untuk lindung saya dan baby. Doa baik baik dan serah semua padaNya. InshaAllah moga dilindungi

2y ago

tulah Inshallah sy pun baru yakin sikit ramai share feedback positive..

Sy skrang 16weeks.. Bru je booster smlm.. Alhamdulillah semalam je lenguh tngan harini ok dah.. Nk ikutkan sy pun nk ambil lepas bersalin je tpy doktor ckp klau x ambil lg effect teruk bila kena covid.. In shaa allah x de pape.. Tawakal je sis.. Semoga dipermudahkan segalanya.. Semoga Allah melindungi kita & baby..

2y ago

Tulahh bila ramai dah amik semua kata ok je. baru yakin sikit.

saya 18 weeks tak berani nak ambik sbb tengok sedara rapat ambik booster masa 16weeks . gugur effect dari situ . and dia taktahu pun dia pregnant twin , so dia kecewa sangat . better awak ambik lepas bersalin je sis . saya ambik lepas bersalin . 😊

Saya baru je ambik booster hari rabu lepas, kandungan 29w.. Alhamdulillah, tak ada demam ke apa cuma rasa lenguh tangan je.. saya 1st & 2nd dos sinovac jugak.

2y ago

ya sis, ibu mengandung memang akan dapat pfizer

ok.. asalkan diri sihat dan cergas semasa booster. InsyaAllah. dptkan nasihat klinik yg cek up awk dan vaccinator ya sblm ambil booster ya

Saya pun dah. Sekarang 37w5d. Kedua2 pfizer. Booster i ambik masa 32w. Saya ok je, hanya lenguh2 badan dan tangan sakit.

Saya dah ambil masa 17w.. Apa2 pun consult dengan doc dulu

saya dah amik booster time kandungan 32w cmtu..ok je