Booster dah 3x panggil

Ada xibu2 yg lat sni dah amik booster. Sy dah 31minggu still takut nak amik.. Sbb dah 3x dipanggil. Serba salah nak reject. Agak2 ok ke x klau amik ek. Sebab ada terbaca ibu 7bulan amik booster tiber anak dlm kndungan mninggal.. 🤧 Sy nak amik tp hati xkuat.

29 Balas

Saya rasa kalau nak ambil booster tgok kondisi masing2, selama ni kalau pernah ambil vaksin ok tiada masalah boleh, saya sarankan minta pandangan doktor yg periksa puan di kk dahulu sebelum ambil, saya jenis badan ok ambil vaksin & sebelum ambil Tanya doktor dulu, biasanya kalau kita ada masalah kesihatan doktor tak sarankan ambil lagi sbb saya dah ambil masa kandungan 18mggu.. kesannya dekat tmpt cucuk ja lenguh2 3hari lepastu ok.. baby still aktif bergerak insyaAllah.. cuma kwn saya skrg dia ada gdm masa pregnant skrg dah 28minggu tapi doktor belum sarankan ambil booster..

Saya ada amik booster last year 28/12/2021 masa tu baru 14 weeks. Keesokannya demam and cepat cepat pergi klinik and dr prescribed pcm. Tidur separuh hari demam dah kebah, tak makan dah pcm. Sekali makan je. Alhamdulillah, demam sehari and tangan je rasa numb almost a week. The rest are fine and currently on my way to 24th weeks this friday. Hope everything is doing fine until delivery time arrived ❤️ boosted and get protected. Well at least, tak kena quarantine lame sangat kalau dah ada booster.

sy 34 minggu.. Bru amik booster smlm..dr pakar suh ambil utk kebaikan, sy due 16/3 ni. Alhamdulillah, xde side efect teruk, cume lenguh sikit kat lengan, ngantuk, lapar🤭tu je, klau nk ambil booter sy sugest kn mkn dulu vit c, sy mmg amalkn mkn defienz tu, lg satu sis ambil yg sama dgn dose 1 dan 2 sblm ni.mcm sy 1,2 pfizer Booster pun pfizer. Kne tnye kat kaunter dpt booster ape. Semoga dipermudahkan sis.. Kita usaha, doa selebihnye tawakal.

Sy ambil booster dose masa kandungan baru 12weeks.lepas jab terus makan panadol utk prevent side effect.so memang tkda side effect langsung.tempat cucuk tu ja rasa sakit2 sikit.kita tahu kemampuan tubuh sendiri.kalau rasa was2 boleh tangguh.ikut kata hati sendiri.nanti kalau ikut saranan org lain pastu jadi apa2 kang menyesal pula.start la blame sana sini😅 Yg penting jaga diri dan semoga kita semua sentiasa dijauhkan dari musibah🤗

Dr cakap lepas 14 week dah selamat ambik booster, the benefit is baby pon akan dpt perlindungan sekali.. tapi kalau tak yakin dan rasa x sihat untuk ambil, boleh mintak nasihat Dr anda. Time check up hari tu, Dr. saya nasihatkan utk ambil sbb kadar jangkitan covid dlm kalangan ibu mengandung sgt tinggi dan serius tanpa perlindungan vaksin. Since saya keluar bekerja dan sentiasa jumpa org ramai, saya memilih utk ambik booster.

2y ago

anyway saya ambil Pfizer dan tiada side effect yang teruk.. cuma mengantuk dan lenguh tangan.. 2 hari side effect dah hilang

sya dr week 26 dh ready nak ambik tp 3 klinik swasta sya dh pegi.. 3 3 klinik x berani nak cucuk sbb xda protokol lg utk preggy mom ambik booster katanya.. dorg x berani nak bagi.. lps tue sya mintak pendapat doc og sya , katanya.. better ambik slps bersalin.. so , sya ikutkan jelah ckp doc tue. lgpun , sya x prnh kena pggl lg dlm mysj. sya volunteer tp di reject.. 🥲

sy dah amik booster masa kandungan 28 week dan skrg dah 33 week, alhamdulillah xde ape2. Dos 1&2 sinovac, booster pfizer. Saya ade masalah ASD (jantung berlubang) dan hypothyroid, minta nasihat pakar dah pakar bg advice utk amik booster. Apa2 pun puan mesti tanya pakar geny dl sebelum amik booster.

Saya amek booster masa week 27. Mula2 saya sama macam Puan juga. 2 kali tolak. Lepas consult dgn doc. Dpt panggil ke 3, pegi juga amek. Dapat Pfizer Vax 1, 2 & booster. Alhamdulillah vac booster effect dia xseteruk vax 1 & 2. Stkt lenggoh2 tangan sehari je. Lepastu dah okay.

kalau tak bersedia, tangguhkan je selepas bersalin ya. Usah stress semasa hamil ni tang berbelah bagi nak vaksin atau tak. Tak best kan perasaan berbelah bagi tu? Tenang2 je hadapi kehamilan dan nak menyambut kelahiran. Stay safe ya! 🥰🥰🥰

sye prnah tnye doktor,,klau aty rse 2 3 baik jgn amik..bia lepas salin bru amik..sbb ad dgr org yg bkn mngndung amik booster kne demam dan lain2,apatah lagi kite yg bbadan 2..maaf ye bkn nk mnakut kan..cume kte waspada jer..

2y ago

sye dh banyak kali reject booster,last2 kol tmpat vaksin..ckp sye skrg tgh preg xnak amik booster..bulan 5 bru boleh..diorg ckp ok jer