Susu badan vs formula

Baby almost 4month Salam mommies. Baby sy sebelum ni mmg campur fm dan bf juga. So kdg tu ada session yg bg fm, tp tak pump so ofcourse lah kan yield berkurangan. Tapi sekarang saya nak bg anak df je terus tak bg fm dah . Possible tak yield naik balik ? Perlu ke sy naikkan yield dulu baru fully df? Risau pula anak tak kenyang huhuhu Help and advise please 🥹🥹🥹 Tips utk naikkan yield juga pls 😭risau risau risauuu

1 Balas

Ya, pengeluaran susu boleh naik balik. 1st kena bertenang untuk penghasilan susu yg baik dan cukup. 2nd kekerapan penyusuan susu ibulah yg buat penghasilan susu ibu baik dan cukup. Dapatkan consultation dgn nurse penyusuan DI KK yg available atau konsultan penyusuan bertauliah berhampiran puan. Boleh follow group FB Happy Breastfeeding Malaysia atau follow medsos Owh Didiyana

2d ago

Tqsm !