Susu badan campur susu formula

Hi mommies, nak tanya normal ke anak muntah balik susu lepas df.. Anak mmg fully bf.. Then xckup berat punya pasal.. Bg tambahan susu formula.. Bg fm pukul 2pm.. Dalam pukul 4 ke 5 dia muntah susu.. Which xpenah berlaku kalau fully df.. Malam ni nk tidur kn baby df sampai lena n kalau terjaga2 tu mmg sua nipple je laa.. Tp tadi nampak dia muntah susu juga n banyak.. N xpenah berlaku muntah susu sebyk itu.. Boleh jadi fm td x fully hadam lagi ke cana.. So perut anak still penuh ke? Anak 2m20d. #1stimemom #bantusharing #seriusnanya #firstbaby #mommybuntu

2 Balas

Kalau baby muntah susu lepas minum fm, kemungkinan besar baby tak serasi dengan susu formula tu. Try tukar susu formula lain. Tapi beli yg pek kecil je sebab fm ni mmg kena try and error. Kita tak tahu keserasian baby dah susu melainkan try dulu. Even anak pertama dan kedua pun kadang2 mempunyai keserasian fm yg berbeza. Contoh macam anak kakak saya. Anak 1st dia minum Similac. Tapi anak 2nd dia tak serasi Similac. Dia try Dutch Baby baru serasi. #TAPsupermoms #TAPactiveusers

mayb dia tak boleh tolerate formula tu. ada baby kdg2 allergy pada cow milk protein. mungkin perlu stop susu tu atau bertukar susu lain. mommy banyakkan mkn berkhasiat ye sayur, buah, bijirin utk tingkatkan kualiti susu