Anak kuat meragam

Salam mommies, anak sy bru nak masuk 15 hari. Tak taw kenapa semalm die meragam sangat. Susu dah bg, bedung da letak, pampers da tukar. Sy x taw nak watpe. Selalu memang lpas menysuu, die trus tdor, smlm.bile da abis nyusu mata die terbuka luas je. Ke sbb siang2 die da biasa kena dukung sblum tdur? Bole jd ke baby jd susahh nak tdur sbb die suka dukung walaupun bru 15 hr?

3 Balas

Kadang baby nak berinteraksi dgn kita , layankan bercakap dgn dia . Tanya kenapa , apa yang tak kena , pesan tidur dekat dia jangan meragam . Baby ni hari ke hari dia akan berubah angin . Sis dgn suami kena banyak dekatkan bonding dgn anak . Waktu ni mereka nak kenal parents . Amik tangan baby letak muka kita sambil cakap ini mata mulut mama papa . Ajarkan untuk kenal walaupun pagi buta . Mcm anak saya tepat sebulan haritu dia takmau minum susu , meragam terus semua tak kena sebab angin bulan berubah sebelum ni okay . Ni saya nak habis pantang , pola tidur dia dah berubah . Pukul 1 akan berjaga tidur pukul 3 , subuh jaga balik then pukul 9 akan tidur , next dia jaga bila saya tukar pampers tupun dia akan main dulu sembang dgn mulut “O” dia . Then tidur sendiri kalau saya tak dukung atau paksa tidur . Kalau meragam kembung ka apa anak saya akan cari muka saya atau suami untuk pegang rasa dgn siapa dia ada untuk tenang .

Salam. Cuba check perut bayi. Kalau tak kembung mungkin nak berpeluk. Cuba mommy peluk anak sambil zikir. Anak baru lahir memang malam ada masa akan merengek susah tidur

Wsalam, ada sendawa kan bby x lps nyusu? Takut perut kembung saja