Simpan stok susu

Hi..skrg anak da 1 bulan lebih. Sy da nak start simpan stok susu. Tp camner ye nk buat? Sbb stiap 2 jam die menyusu. Jd sy tryla pump lpas menyusu die kenyang tu, bole dalam 1-2 oz jer. Sedihnya.huhu..

1 Balas

Takpe wak, 1-2 oz pun ok. Awk menyusu baby setiap 2 jam sehari ada berapa jam. Tiap kali awk pump awk kumpul. 8 kali dah dapat 8-16oz kan? Cukup awk utk 3feeding. Awk boleh google cara penyimpanan pitcher method. Ada byk video kat tiktok. Kalau tak pun buat tandem pumping, baby nyusu sebelah, awk pam sebelah. Tapi make sure baby awk yg kenyang dulu k.